Nyáron az egyik kedvenc ételem a tökfőzelék. A nagy melegben legjobb a hűtőből elővéve hidegen fogyasztani. Én a következőképpen készítem:
Kell hozzá......tök.
Meg......kapor és hagyma. Szükség lesz még egy kis zsírra, vagy olajra, lisztre, sóra, cukorra és ecetre.
A tököt lereszelem és egy kicsit megsózom. Ha van időm az apróra vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztom. Ha nincs akkor egyszerűen hozzáteszem a tökhöz, úgy is finom lesz. A lereszelt tököt a hagymával puhára főzöm, kaporral fűszerezem, és teszek bele egy kanál cukrot is. A lisztből a zsiradékkal híg rántást készítek amivel berántom a tököt. Végül egy kis ecettel kellemesen savanykásra ízesítem. A legfinomabb sült oldalassal. Én most egy kis hurkát és kolbászt sütöttem ki hozzá.
Jó étvágyat!